banner3.jpg

Betreft: Sociëteit "De Wandelgang” 


Beste Wandelgangers en -gangsters,

U verwacht nu natuurlijk een uitnodiging voor de jaarlijkse seizoensstart van de sociëteit "De Wandelgang”en dan ook nog wel een avond met een barbecue. Soms komen verwachtingen uit en dit is één van die zeldzame, onvergetelijke momenten. Even zeldzaam en onvergetelijk als deze bijeenkomst van "De Wandelgang” op 18 september in het ARA-hotel zal worden, mede en vooral dankzij uw aanwezigheid. 

Ook voor onze herbivoren medemens – beter bekend als vegetariër – belooft dit een uiterst gezellige avond te worden. Immers, niet alleen vlees en vis worden geprepareerd boven het hete houtskool, er zal ook voldoende groente, kaas en ander gezond voedsel beschikbaar zijn. Bovendien zijn de carnivoren en omnivoren onder ons heel gezellige mensen om mee te vertoeven, zeker als vleesrijke gerechten binnen handbereik langzaam maar zeker gaar worden. Misschien zijn er onder u die werkelijk wegens gewetensbezwaren problemen hebben met dit oeroude gebruik om dierlijk voedsel op de barbecue te leggen (sinds de holenmens vele duizenden jaren geleden het vuur leerde bedwingen is de barbecue een geliefde bezigheid van onze soort, omdat het vlees een stuk lekkerder en lichter verteerbaar is als het eerst een tikkeltje wordt geschroeid en opgewarmd). Voor hen zeggen we: bedenk dat we zoals eerder dit jaar met de haringen en de pasta zeer zorgvuldig en gewetensvol selectiecriteria aanleggen bij de keuze van voedsel en dat alleen tijdens hun leven zeer humaan rondscharrelende dieren hun medewerking verlenen aan uw en ons onvergetelijke avondje. Met andere woorden: zij dragen ons een warm hart toe.

Op donderdag 18 september speelt zich de volgende bijeenkomst van "De Wandelgang”af in het ARA-hotel in Zwijndrecht. Ook daar bent U weer meer dan welkom.

(aanvangstijd is 17.00 uur, officiële eindtijd 21.15 uur)


Ad Kriesels 

Ad Kraai

Ruud de Jong

Hét netwerk voor de binnenvaart.