banner3.jpg

Betreft: Sociëteit "De Wandelgang” 
 

Beste Wandelgangers en -gangsters,
 
Na wat druk van uw bestuur op de organisatie van het WK in Zuid-Afrika is besloten tijdens de Haringparty van "De Wandelgang” een wedstrijd te voetballen, die u net zo goed even kunt opnemen en ’s avonds fast forward bekijken: Griekenland-Nigeria. Het had erger gekund. De liefhebbers van de Franse stijlvoetballers mogen wat vroeger weg. Frankrijk voetbalt om half 9 tegen Mexico. We laten ons niet uit over mogelijke uitslagen. Die zijn nog moeilijker te voorspellen dan de score bij de Nederlandse Kamerverkiezingen.
 
Er zijn gelukkig belangrijker zaken op de wereld. Waarom wordt bijvoorbeeld de eerste helft van het seizoen van "De Wandelgang” in juni altijd afgesloten met een Haringparty? Omdat het Productschap Vis beslist dat de eerste Nieuwe Haring pas op 8 juni (niet geheel toevallig de datum bovenaan deze brief) wordt vrijgegeven. Dus eerder kan het niet. Na de Haringparty van "De Wandelgang”  heeft u bijna drie maanden de gelegenheid de tot u genomen haringen een plaatsje te geven. Tijdens de zomermaanden geniet ook de organisatie van "De Wandelgang” van een welverdiende rust, om op 16 september u weer gelegenheid te bieden vakantie-ervaringen uit te wisselen. Het zou toch triest zijn als we dan pas met een Haringparty zouden komen aanzetten. Dat zouden dan waarschijnlijk zure haringen zijn en als er één bijvoeglijk naamwoord wordt vermeden in "De Wandelgang”, dan is het toch wel ‘zuur’.
Vandaar: 17 juni Haringparty. ‘Be there’, zouden we zeggen als we net zo ‘popie’ zouden zijn als die andere 78.000 haringparty’s in Nederland. Tik het voor de aardigheid maar eens in op Google. Gelukkig kan er maar één de beste zijn, met de al twee jaar achter elkaar tot beste haringverkoper uitgeroepen Arie Schot uit Bergen op Zoom als vaste haringleverancier van "De Wandelgang”.
 
U bent weer meer dan welkom op donderdag 17 juni, bij de Haringparty van "De Wandelgang” in het ARA-hotel in Zwijndrecht.  (aanvangstijd is 17.00 uur, officiëel einde 21.15 uur)
 
Ad Kriesels
Ad Kraai
Ruud de Jong

    
Voor uw agenda. 
Na het zomerreces de volgende bijeenkomsten: 

16 september, 21 oktober en 18 november

Hét netwerk voor de binnenvaart.