banner3.jpg

Betreft: Sociëteit "De Wandelgang” 

Beste Wandelgangers en -gangsters,

Een originele scheepsbel, speciaal vervaardigd voor "De Wandelgang”, dat was toch een bijzondere verrassing om het jaar mee te openen. Niet dat we daar een gewoonte van gaan maken, één bel is genoeg. En wat voor bel. 100 kilo weegt het gegoten gevaarte. De bok waaraan hij hangt, werd vervaardigd door Breko Papendrecht en het allemansendje werd gevlochten door Kobus Glerum. 

De nieuwjaarsbijeenkomst van "De Wandelgang” stond met het luiden van de scheepsbel in het teken van 12,5 jaar Stichting Wandelgang. Maar nadat de voorzitter met behulp van oud-sleepbootkapitein Bertus Sybesma het signaal "In Gods Naam” had geslagen, stond "De Wandelgang”  weer gewoontegetrouw in het teken van gezelligheid en elkaar het allerbeste toewensen voor het nieuwe jaar. Uiteraard wist op dat moment niemand nog dat amper een week later op de Rijn een noodlottig ongeluk zou gebeuren. Een ongeluk waarbij het verlies van twee mensenlevens te betreuren was. Een ongeluk dat tevens de Rijnvaart een zware slag toebracht omdat de vaart bij de even beroemde als beruchte Lorelyrots wekenlang was gestremd.

Ook in een periode van zwaar weer is het goed schuilen in "De Wandelgang”,  . Dat is immers een plek bij uitstek om op verhaal te komen. Dat kan weer op de bijeenkomst van 17 februari. 

U bent weer meer dan welkom op de bijeenkomst van "De Wandelgang”,  in het ARA-hotel in Zwijndrecht op donderdag 17 februari. En noteer meteen in uw agenda de bijeenkomsten van 17 maart en 21 april. 
(aanvangstijd is 17.00 uur, officieel einde 21.00 uur)


Ad Kriesels
Ad Kraai

Ruud de Jong

Hét netwerk voor de binnenvaart.