banner3.jpg

Beste Wandelgangers en -gangsters,

Net als wij voelt u zich thuis in "De Wandelgang”. Goede wijn behoeft geen krans. Toch is het tien maal per jaar een belevenis die best veel weg heeft van wat een gezellige groep mensen maakt tot een heus reisgezelschap. Elke maand weer vertoeft u in "De Wandelgang” in de meest exotische sferen. Met de paella nog achter de kiezen begeven we ons naar de Indonesische archipel om te genieten van wat oudgedienden om hen moverende redenen omschrijven als ‘de blauwe hap’. Aangezien "De Wandelgang” de laatste plaats is, waar mensen worden gediscrimineerd, willen we hier wel even kwijt dat ‘blauwe’ niets te maken heeft met de  huidskleur of andere etnische eigenschap van onze voormalige koninkrijksgenoten. Bij de Koninklijke Marine werd één maal in de week een Indonesische rijsttafel geserveerd aan het voltallige personeel. Dat gebeurde op blauwe borden (omdat die in hetzelfde water werden gewassen als de blauwe schorten van het personeel), vandaar dus ‘blauwe hap’. In het ARA-Hotel wordt nog zorgvuldiger dan bij de Harer (binnenkort Zijner) Majesteits oorlogsbodems omgesprongen met het servies, dus blijft de hap slechts overdrachtelijk blauw, temeer omdat men in de binnenvaart niet gewend is te eten van een blauw bord. Als u de barman lief aankijkt, wil hij misschien wel Blauw bier voor u tappen.   

Ook blauw is de Facebook-site van "De Wandelgang”, die inmiddels aardig populair aan het worden is, alleen nog niet bij u. Wij gaan hier niet over ‘liken’, maar u weet best wat we bedoelen. Bovendien kunt u bij hoge uitzondering gewoon bevriend worden met (het bestuur van) "De Wandelgang”

U bent uiteraard weer van harte welkom bij de 'Blauwe Hap' in "De Wandelgang” op donderdag 18 april in het ARA-hotel in Zwijndrecht.

(aanvangstijd is 17.00 uur, officieel einde 21.15 uur)

Ad Kriesels
Ad Kraai
Ruud de Jong 

Voor uw agenda:
De eerstvolgende bijeenkomsten staan genoteerd op de volgende data:

16 mei en op 20 juni HARINGPARTY!!

Hét netwerk voor de binnenvaart.