banner3.jpg

Betreft: Sociëteit "De Wandelgang”


Beste Wandelgangers en -gangsters,

Elke maand sloven we ons uit om "De Wandelgang” helemaal te laten beantwoorden aan uw wensbeeld van een gezellige bijeenkomst met vrienden. 
Daar hoeven we geen schouderklopjes voor, dat doen we met plezier en uit overtuiging. Dat maakt van ons geen uitslovers.

Uitslovers waren bijvoorbeeld wel onze landgenoten die zo nodig aan de bevolking van de Indonesische archipel moesten laten voelen dat ze meer geld en meer macht hadden dan zij toen Indonesië nog tot het Nederlands Koninkrijk behoorde. Hoe deden ze dat? Door uitgebreide maaltijden te organiseren met tal van bedienden die allemaal een ander gerecht serveerden. Die uitsloverij met overdreven rijkdom kennen wij nu nog als de Indische Rijsttafel. 
Een wonderlijke en bont geschakeerde samenstelling van oriëntale gerechten die wij Nederlanders dus zelf verzonnen hebben. 

Dat verklaart meteen waarom we dit stukje interessante, duistere vaderlandsche historie hebben opgediept in het kader van een uitnodiging voor "De Wandelgang” 
Op de bijeenkomst van 17 april wacht u namelijk een overheerlijke Indische Rijsttafel. Het is natuurlijk nog steeds rijkdom dat we ons zo’n geweldig gastronomisch feestje kunnen veroorloven, maar wel een rijkdom die we graag met u delen. Daarin onderscheiden we ons nadrukkelijk van onze koloniserende voorvaderen. Maar mooi dat wij er wel ongestoord van kunnen genieten.

Voel u welkom om mee te genieten bij de Indische Rijsttafel in de "De Wandelgang” op donderdag 17 april in het ARA-hotel in Zwijndrecht. 

(aanvangstijd is 17.00 uur, officieel einde 21.15 uur)

Ad Kriesels

Ad Kraai

Ruud de Jong 

Voor uw agenda! 
De eerstvolgende bijeenkomsten worden georganiseerd op 15 mei en 
19 juni (De haringparty)


P.S.  Graag al uw communicatie met het bestuur via ons E-mailadres: info@dewandelgang.nl

Hét netwerk voor de binnenvaart.