banner3.jpg

Betreft: Sociëteit "De Wandelgang”

Beste Wandelgangers en -gangsters,

Als deze uitnodiging voor "De Wandelgang” op de deurmat ploft, weet u dat het einde van de zomer definitief in zicht komt. Wel fijn toch dat die eerste bijeenkomst van "De Wandelgang”  in het nieuwe seizoen meteen weer dat ultieme zomergevoel oproept. Hoe? 
Het ontspannen, zonder agendadruk vrij met elkaar kunnen praten over alles (en iedereen, maar we houden het netjes) en last but not least: de barbecue, in alledaags schrijfjargon afgekort als BBQ. 
Dat roept meteen weer associaties op met een zomers feestje, het buitenleven en natuurlijk de geur van een tikkeltje aangebrand vlees.

 

Dat moeten ook de Taíno-indianen al hebben geroken toen ze de barbecue uitvonden op de Caribische Eilanden, lang voordat Christoffel Columbus hen ontdekte in 1492. 
Die arme indianen bestaan niet meer, maar het woord barbecue heeft hen overleefd, net als veel andere woorden van deze vindingrijke mensen, die nog voortleven in onze taal: maïs, ananas, aardappel, pinda en orkaan om maar wat te noemen.

 
Het is een bemoedigende gedachte dat iets dat goed is, alle stormen doorstaat. Dat geeft de binnenvaartondernemer ook weer moed. Zo zie je maar: ook daarvoor kunt u terecht bij "De Wandelgang” . Even niet denken aan die dagelijkse, moordende concurrentie. We zeggen er daarom niet bij dat het woord kannibaal ook van de Taíno komt.

U komt toch ook naar de BBQ-avond van de "De Wandelgang”  op donderdag 18 september in het ARA-hotel in Zwijndrecht? 
(aanvangstijd is 17.00 uur)

Ad Kriesels

Ad Kraai

Ruud de Jong

Voor uw agenda: De volgende bijeenkomsten staan gepland voor:

16 oktober, 20 november en 18 december

P.S.  Graag al uw communicatie met het bestuur via ons E-mailadres: info@dewandelgang.nl

Hét netwerk voor de binnenvaart.