De Wandelgang

Betreft: Nieuwjaarsreceptie sociëteit "De Wandelgang" 

Beste Wandelgangers en -gangsters,

Van nature hebben binnenvaartondernemers een gezonde afkeer
van transport op wielen. Die opmerking over het thuislaten van de auto in de 'snertuitnodiging' van begin december was dan ook geen grapje (wel leuk hoor: "de auto eens thuislaten en solidair met elkaar op de fiets, lopend, met de bus of als het echt niet anders kan carpoolend naar het ARA-hotel komen"). 


U kent ons, wij maken over dit soort gevoelige zaken geen grapjes. Dat u uw schip aanlegt bij het hotel (een soort van ARA-verkeer) verwachten we niet, maar feit is dat de parkeerplaats in de ARA-range zoals u zelf waarschijnlijk telkens tot uw afgrijzen constateert, wegens de grote opkomst elke maand tijdens "De Wandelgang" sterk behoefte heeft aan een overvulbeveiliging. 

Natuurlijk kunnen we als organisatie de touwtjes in handen nemen en met pendelbusjes gaan rijden naar een parkeerplaats far far away, maar we willen u zelf ruimschoots de gelegenheid bieden om deze onwenselijke contributieverhoging te voorkomen. Dus: pomp 8 januari de bandjes van die ooit in een dolle bui gekochte fiets maar eens op, of trek de wandelschoenen eens aan (het is een heerlijke wandeling over de dijk), of lift mee met iemand. Laten we in elk geval afspreken dat als u iemand ziet liften onderweg en u bent ondanks alles toch met de auto, u hem of haar meeneemt (naar het ARA-hotel). 

Zo, dat is afgehandeld. Wat gaan we doen, de 8e januari? Het is de tweede donderdag van januari en het is de gecombineerde reguliere bijeenkomst en de nieuwjaarsreceptie van "De Wandelgang" in één. Wat het ook is, het is een goed begin van 2009 en de eerste klap is een daalder waard. Niemand die nog weet hoeveel dat is (1,5 gulden, dus zo'n 68 eurocent). Dat is dus geen rijksdaalder, want dat was 2,5 gulden (113 eurocent). Voor het u gaat duizelen: hele fijne feestdagen. Geen zorgen over de toekomst, die komt vanzelf. Tot 2009 hoort u niets meer van ons.

Op donderdag 8 januari (de tweede donderdag, niet de derde) van 2009 speelt de nieuwjaarsreceptie van "De Wandelgang"zich weer af in het ARA-hotel in Zwijndrecht. U bent weer meer dan welkom. (aanvangstijd 17.00 uur)


Ad Kriesels 
Ad Kraai
Ruud de Jong

Hét netwerk voor de binnenvaart.