De Wandelgang

Aan allen die de binnenvaart een warm hart toedragen 

Beste Wandelgangers en -gangsters,

Elke organisatie en elk bedrijf kent pieken en dalen. De binnenvaart is daar geen uitzondering op, zoals u allen weet. Hoe kun je met dalen nou het beste omgaan zodat je zo snel mogelijk ook weer van een piek kan genieten? Dat wilden we een ervaringsdeskundige u een keer laten vertellen tijdens een bijeenkomst van "De Wandelgang” op donderdag 15 oktober. 
We hebben lang nagedacht en kwamen al snel op een wielrenner. Die bedwingt immers min of meer beroepsmatig pieken en dalen, zeker als hij in bijvoorbeeld de Tour de France door Pyreneeën en Alpen racet. We vonden Gert Jakobs bereid zijn verhaal te komen doen. Gert werd in de jaren ’80 en ’90 vooral bekend toen hij als ‘superknecht’ de sprint aantrok voor zijn kopman Jean-Paul van Poppel, die de ene etappe na de andere won. Gert kan als geen ander met veel gevoel voor humor – anders kun je ook geen superknecht zijn – vertellen over de diepe dalen in zijn carrière en in zijn leven als sportman en hoe hij toch iedere keer weer bovenop die col van de eerste categorie kwam. Dat is de peptalk waar de binnenvaart haar voordeel mee kan doen.

Gert Jakobs spreekt om een uur of 7 ’s avonds in "De Wandelgang” en hij houdt u zeker een dik half uur bezig. We hoeven u niet om stilte te vragen, want iedereen wil graag horen wat deze welbespraakte oud-wielrenner vertelt over zijn vijf Tour-de-Frances, de Olympische Spelen van 1984 en over al die andere belevenissen van deze topsporter.

Nog even terug naar de pieken en dalen: er is natuurlijk wel één uitzondering – u voelt hem al aankomen – en dat is "De Wandelgang”. 
De sociëteit kent immers alleen pieken, al zijn sommige pieken wat hoger dan andere. We weten zeker dat de opkomst op 15 oktober weer een nieuwe piek is.

Voel u weer welkom bij "De Wandelgang” in Gebouw De Maas aan de Rotterdamse Veerhaven bij de tweede bijeenkomst van dit seizoen donderdag op 15 oktober.

(Aanvangstijd is 18.00 uur; kijk voor gratis parkeermogelijkheden op het kaartje)  

Uw bestuur:

Dirk-Jan Bezemer
Alexander Wanders
Els Oosse
Robbert Klaverdijk

Twan de Goeij

P.S. Graag al uw communicatie met het bestuur via ons E-mailadres: info@dewandelgang.nl

Hét netwerk voor de binnenvaart.