De Wandelgang


Rotterdam, 4 september 2018

Aan allen die de binnenvaart een warm hart toedragen.


Beste Wandelgangers en Wandelgangsters,


Wie zei er dat “De Wandelgang” niet voor de eeuwigheid is? Het is alweer ruim een kwart eeuw geleden dat de enige echte sociëteit voor de binnenvaart ergens de vorige eeuw van start ging in de donkere kelderbar van de Nedlloyd sociëteit.

Een kwart eeuw van informeel, ontspannen bijpraten zonder enig onderscheid des persoons, mannen en vrouwen, rijk en arm, samen op de woelige baren van de binnenvaart en alles met die typische gemoedelijkheid “De Wandelgang” eigen. Geen verplichtingen, geen agenda. Wel steeds een ander honk, maar met een harde kern van honderden leden die deze telkens nieuwe locaties negen keer per jaar konden vinden.


Genoeg reden voor een feestje. Een feestelijke bijeenkomst van “De Wandelgang”, op 20 september, uiteraard in De Tuin aan de Kralingse Plas, waar we ons al vanaf de eerste bijeenkomst thuis hebben gevoeld. Zou dit dan de definitieve plek voor “De Wandelgang” zijn? Dat weten we natuurlijk nooit, maar vast staat dat we zeker nog wel een kwart eeuw of drie mee willen en kunnen gaan. Wie zal het zeggen hoe honderd jaar “De Wandelgang” wordt gevierd? Wie dan leeft wie dan zorgt. En dat geldt ook voor het heden.


Voel u weer welkom in de “De Wandelgang” bij het ‘Kwarteeuw feest’ op donderdag 20 september in De Tuin, Plaszoom 354 in Rotterdam.

(Aanvangstijd is 18.00 uur)Volgende bijeenkomsten: 18 oktober en 15 november


Uw dagelijks bestuur:

Dirk-Jan Bezemer

Jan Struijk

Alexander Wanders

Els Oosse

Robbert Klaverdijk

Twan de Goeij

Hét netwerk voor de binnenvaart.