De Wandelgang

Het gewenste effect

Het gewenste effect was van meet af aan bereikt: informeel leerden de vertegenwoordigers van de binnenvaart elkaar eindelijk wat beter kennen. Helaas was de gang naar "De Wandelgang" voor velen na verloop van tijd toch echt een brug te ver en bleven ze liever ruzie zoeken op Het Vasteland. Ook goed, zei de organisatie (nog steeds het petit comité), dan nodigen we ook wat ondernemers uit, want die brengen vast de stemming er beter in. Aldus geschiedde.


"De Wandelgang" groeide gestaag tot aan 1997 en toen was er geen plek genoeg meer in de kelderbar van de Nedlloyd sociëteit. In januari 1997 werd de grote zaal op de eerste verdieping betrokken, en veranderde de samenstelling van het ‘bestuur' van "De Wandelgang". Tankvaartondernemer Ad Kriesels en Register Makelaar in Assurantiën Ad Kraai vormden samen met Ruud de Jong het dagelijks bestuur van de sociëteit.


Op 11 juni 1998 werd "De Wandelgang" formeel een stichting met eigen Statuten en betalende leden. Uitgangspunt werd dat iedereen die de binnenvaart een warm hart toedraagt, welkom is, en dat wie dat wil een volledig schip kan samenstellen tijdens een bezoek aan de sociëteit.

Hét netwerk voor de binnenvaart.