banner3.jpg25 jaar business, plezier & manoeuvres aan de bar.


 Sociëteit De Wandelgang, “de Werf” voor alles wat maritiem beweegt.


Door: Johan de Witte


‘De wereld draait door’, de één met zijn schip de ander een baan aan het ‘roer’ van vervoer, waardoor Sociëteit De Wandelgang als de meest betamelijke maritieme club alweer 25 jaar op koers ligt! Met geoorloofde uithuizigheid vierden de male- en female Wandelgangers dit in 'De Tuin’ aan de Kralingse Plas met een borrel, een voortreffelijk walking dinner en muziek van toen en nu. Een podium voor vermaak, het werd laat! 


Als de Sociëteit Wandelgang in de spanten wordt gezet, is het 1992. Geïnspireerd door jongelui uit de maritieme branche leggen Ruud de Jong, Klaas Vos en Michel Gonlag in de kelderbar van Sociëteit Nedlloyd de kiel voor onze Wandelgang. De mannen van het eerste uur schreven daarmee roemruchte geschiedenis!
 

Het 25 jarig Wandelgang ‘getij’ loopt over van hoog- en laagwater, van dikke- en magere jaren, crisis, schaalvergroting, transitie, uitstoot en vergroening. Ook dreigt het stuwmeer aan innovaties en beleid soms wel eens door te breken. 

De trots op Rotterdam wereldhaven versus het grootste koolstofknooppunt ter wereld, en al die nodige energie blijft niet onbesproken. Geen zeehaven zonder binnenvaart, wij zijn de schoonste vervoerder klinkt het in de wandelgangen.


Een beetje Trump, de Brexit, Nexit en Haagse politiek in nuchter taalgebruik en je relativeringsvermogen is weer op peil. ‘De Wandelgang’, voor de maritieme ondernemer: a place to be!


Dit alles in woord en beeld op de 25 jarige viering in de Tuin. Voor het maken en presenteren van een film over 25 jaar Wandelgang tekende de Maritime Filming Group in opdracht van ‘t bestuur. Maar bovenal was het een volle bak en erg gezellig op deze feestelijke avond. Op naar de 50!


Wie weet welke nieuwe koers er weer wordt uitgezet. Niets blijft alles veranderd, Zwarte Piet is er ook al door van kleur verschoten. Zo nu en dan eens overstag, dat houdt óns aan de wind.


Nog even meekijken? Hier staan de foto's: https://bit.ly/2MXHZPs$


Historie bewijst dat de Wandelgang beweegt en vanzelfsprekend zorgt het bestuur dat de we aan boord blijven.Hét netwerk voor de binnenvaart.