banner3.jpg

Regenbogen boven Dordrecht

Foto: Johan de Witte

Wandelgang- hart klopt voor het Sophia


Door Johan de Witte


Toen vorig jaar Paulina Wielaard (fondswerving) en Heleen van Ommen (kinderhematoloog) de Wandelgangers in een presentatie informeerden over wat zich afspeelt in de wereld van het Erasmus MC-Sophia Kinderziekenhuis, werd opnieuw pijnlijk duidelijk dat te veel kinderen moeten vechten voor hun gezondheid. Achter het Sophia verbergt zich veel emotie. Met het voorstel om het water op te gaan en daarbij te sponseren voor ontwikkeling, inzet en genezing door het Sophia, waren de Wandelgangers meteen aan boord!


Rotterdam 18 april 2019
Als één van de 20 deelnemende schepen, ligt het mps “De Rotterdammer” aan de kop van de Maashaven. Kapitein Luc Vos verwelkomt een 150 tal gasten aan de gangway. Voor deze kick-off ontvingen alle Wandelgangers een uitnodiging. De boot loopt vol, catering wordt aangeleverd, de band Iris & Friends warmt op, de tap loopt, het weer houdt zich aan de afspraak, het zonnedek is hot. Lekko, achterschip een tikkie af, klap achteruit dan stuurboot voorruit. Zonder boegschroef voegt het mps “De Rotterdammer” zich als nummer 11 in een ‘vloot van goodwill.’


Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis

Het Sophia is wereldbekend voor baanbrekend werk. Zieke kinderen staan er centraal en zijn er in de beste handen. Onderzoek, onderwijs en genezing gaan er samen. Het bestaat 156 jaar, is het grootste kinderziekenhuis en heeft meer dan 50 specialismen. Door bereikbaarheid, betrokkenheid en apparatuur kan een diagnose snel worden gesteld zodat het levens kan redden. Er werken ontzettend lieve verpleegkundigen en artsen die volgens ouders, helden zijn!


‘Blij dat je wat kan doen’

Als je door de haven vaart, ben je trots op Rotterdam evenals verbaasd wie er allemaal mee doen én blij zijn iets te kunnen doen. Bonn & Mees die met haar bok de show steelt, Havendienst, Politie, historische zeilschepen, particuliere jachten versiert met vlaggen. En dan de radarstoomboot “Majesteit” met 75 jonge patiëntjes en hun ouders aan boord. Misschien even wat minder zorgen! In totaal voeren duizend gasten mee met het evenement ’Varen voor Sophia’.


Een onbetaalde ‘baan’, maar wel de beste! 

Dat vonden de twee vrijwilligers van de Sophia Stichting en natuurlijk waren ze niet zomaar op “De Rotterdammer”! Door verkoop van loten raakte het meegebrachte en transparante sponsorcontainertje, boordevol bankbiljetten. Sophia ambassadeur Arthur Bauw schonk reeds 4000 kapiteinspetten voor deze ludieke actie. A raison van 50 euro per exemplaar werd je kapitein! Ook de Sociëteit De Wandelgang trok de portefeuille evenals de vertegenwoordigers van diverse bedrijven, voor een aanmerkelijk bedrag. Dit bedrag, de opbrengst van de lotenverkoop en daarbij de ‘losse’ sponsoring zorgden ervoor dat de vrijwilligers, opgewonden over de opbrengst, aan het einde van de tocht zeer tevreden het schip konden verlaten.

‘Chapeau’ Binnenvaart !


Hét netwerk voor de binnenvaart.