banner3.jpg

Foto van de maand

Haring in de Waal

Door Johan de Witte


Geen sprake van ‘Hoekse en Kabeljauwse twisten’ aan de haringkar van Hoek’s Vishandel. Deze keer gesponsord door Technische groothandel Hoenderop BV

.

 De Wandelgangers namen de maatjes bij de staart in peis & vree. De roemruchte Hollandse Nieuwe, goed voor lichaam en geest, antigriep, en vet genoeg om de ‘scharnieren’ te smeren was, zoals het hoort: rood aan de graat, groene glans op de rug, volgens smaak, beet en zilte geboren in de kraamkamer van de Doggersbank. 
Voor de niet-haringliefhebbers was er een heerlijke barbecue

       .

Met Timo Martin komt de Wandelgang op toeren

Met de zanger Tino Martin aan boord en een neut helder buiswater of koel helder bier, schoof de dagelijkse problematiek even onderdeks. Tino zette er een tandje bij, zodat de gehele Wandelgang in beweging kwam. Laverend tussen barbecue en haringkar staken de gasten elkaar de loef af richting bar. Vis moet nu eenmaal zwemmen!

Voor Tino Martin ditmaal geen Olympisch Stadion, Paard van Troje of de Ziggo Dome, in plaats hiervan het Wandelgang podium in een bomvol Restaurant Waal. 10 maritieme bedrijven ofwel Wandelgangleden sponsorden de sociëteit door de volkszanger te engageren. Applaus!


Podium

“De artiest is gearriveerd en verkleed zich” is informatie die het welkomstcomité met gejuich ontvangt. Weet u nog? Tino begon als imitator van René Froger in de Soundmixshow, Idols en in de beste zangers van Nederland maakte hij furore. Dit zette hem op de nationale entertainment lijst. De spanning stijgt- waar blijft ie nou- jaaaaah daar is ie! Beveiligers staan vierkant in de weg op scherp.

Met zijn sympathieke voorkomen laat Tino de dames meteen langszij voor een foto, selfie, selfie en nog een selfie. “Waar is het podium” vraagt hij, controleert zijn outfit, trekt zijn jasje recht en luistert naar zijn aankondiging. We zien zijn lichte nervositeit, immers je weet nooit hoe publiek reageert.

Dan is het zijn moment, applaus breekt de spanning. Daar gaan we. De dames meteen op koers, meezingen handen in de lucht bij de bekende titels: ‘Jij Liet Me Vallen’ – ‘Zij Weet Het’ - ‘Later Als Ik Groter Ben’ en ‘Laat Me Leven’. Het werd een klein uurtje feest, ambiance op de Sociëteit De Wandelgang!

Dankjewel sponsors goed gedaan, eveneens dank voor de vriendelijke Restaurant Waal bediening en het lekkers uit de keuken, Tino voor zijn performance en Hoek’s Vishandel met uitstekende maatjes.

“Van dit soort tik ik er zo een stuk of tien weg” aldus een liefhebber!


De Sociëteit De Wandelgang kan terugzien op een bijzonder geslaagde bijeenkomst.

Hét netwerk voor de binnenvaart.